Afdrukken

Uitvalschermen

Sublieme bescherming tegen fel zonlicht en ongewenste hitte; met een uitvalscherm geniet u ook binnenshuis van zonnig weer. Deze zonwering heeft een variabele hellingshoek en verfraait uw woning. Als het niet van belang is om onder het scherm te kunnen lopen of zitten, biedt een uitvalscherm de ideale oplossing. U kunt kiezen uit meerdere typen, (windvaste) armen en kleuren.

Onze uitvalschermen:

  • verfraaien uw woning
  • scheppen binnen een aangenaam klimaat
  • zijn verkrijgbaar in open of (half) gesloten model en verschillende kleuren
  • hebben een variabele hellingshoek

De bediening van alle uitvalschermen kan zowel hand als elektrische bediend worden uitgevoerd incl. alle opties die er tegenwoordig zijn, zoals bedienen middels smartphone's of domotica software.


Half open modellen: 50/80 en 65/110

De half open modellen 50/80 en 65/110 zijn qua vorm identiek, echter verschillen in grootte. De 65/110 is de grote broer van de 50/80. Beide modellen zijn al geruime tijd aanwezig in ons uitvalschermenprogramma en zijn gerust klassiek te noemen. Ze hebben een geheel eigen stijl en worden nog steeds veel toegepast. Voor zowel een huis met een klassieke uitstraling, als een modern huis past een uitvalschermen goed in het beeld. Strak, maar toch met een eigen uitstraling door de keuze van het doek.  
De 50/80 kan geleverd worden tot maximaal 350cm breed bij 115cm uitval. De 65/110 maximaal tot 550cm breed bij 150cm uitval. Zowel handbediend als elektrisch uit te voeren. De standaard kleur van het aluminium is Technisch Zilver.


De vierkante cassette modellen: Carre 95 & Carre 110

De cassette modellen Carre zijn waarschijnlijk de meest gebruikte types, zowel in de particuliere sector als de zakelijke sector. Het zijn degelijke en goed ogende schermen met een heet scala aan toepassingsgebieden, uitvoeringen en montagemogelijkheden.
De Carre 95 word gebruikt bij breedtes t/m 400cm bij uitvallen tot 115cm. Qua voorlijst zijn er bij de Carre 95 twee basismodellen, een model met een schuine kant en een rechthoekig model. De Carre 110 is een zwaarder model en kan worden toegepast t/m 600cm breed met twee uitvalarmen of bij 750cm breed met minimaal drie uitvalarmen. De uitval van de Carre 110 kan oplopen tot 150cm. De voorlijst is standaard uitgevoerd met een schuine zijde van 45 graden. De aluminiumkleur is standaard Technisch Zilver.


De ronde cassette modellen: Favorite en Kreta

De ronde modellen zijn vooral de laatste 10 jaar erg populair geworden. Ze beantwoorden helemaal aan de behoefte aan mooie vloeiende lijnen en staan zeer fraai aan de gevel. De Favorite is uitgevoerd met vooraf te monteren muursteuntjes en te krijgen in de profielkleuren aluminium, roomwit (ral 9001) en wit (ral 9010). De Kreta is standaard te krijgen in roomwit (ral 9001) en in de twee Limited Edition kleuren van Rainbowsol: Antraciet en Stargrey zilvergrijze structuurlak. Qua doek heeft u de keuze uit de volledige programma's van Dickson, Tibely, Citel, Sattler en Swela.


Overige modellen waaronder markizoletten

Markizoletten vormen een aparte afdeling binnen het programma uitvalschermen en worden vaak toegepast op kantoorgebouwen of appartementencomplexen. Het is een product dat het midden houdt tussen een strak screen en een speels uitvalscherm. Sommige modellen zijn letterlijk een screen en uitvalscherm in 1 product samengevat. Het model VISOMBRA van Stobag is hier een goed voorbeeld van.

Van der Gun Zonwering is dealer van vele merken en kan alle uitvalschermen van deze leveranciers aan u leveren en plaatsen. Merken die in ons programma vallen zijn Rainbowsol, SunSircle, Lumenguard, Mysun, Weinor en Stobag.
Zoekt u dus een specifiek type uitvalscherm of een uitvalscherm van een specifiek merk, grote kans dat we die kunnen leveren!